Horoscoop van de zolder

 Horoscoop van de zolder

horoscoop opening astrozolder

Het tijdstip van de opening heb ik niet ‘astrologisch gepland’ (principekwestie). Pas nadat ik het moment had gekozen heb ik de horoscoop van het ‘geboortemoment’ van de zolder bekeken.

Jupiter als horoscoopaanduider duidt op een kwaliteit die met ‘hoger leren’ verband houdt, en met uitbreiding. In het achtste huis, conjuct de maan die wegloopt van jupiter, duidt deze heerser op leerprocessen die aan het onbewuste raken en die (nieuwe) transformatieprocessen op gang brengen. Pluto in het eerste huis versterkt deze sfeer. Het is grappig om te vermelden dat ik eerder op de zolder een klein fotolijstje had geplaatst met oude pasfoto’s van mezelf. Daarop zijn mijn ‘zeer uiteenlopende gezichten’ te zien vanaf mijn late kindertijd tot aan de jonge volwassenheid. Ik had dit lijstje ‘transformatie’ gedoopt, een symbool voor de processen die op de zolder mogen plaatsvinden.

Wat verder opvalt is het stellium in weegschaal in het negende huis. Het negende huis versterkt de werking van jupiter als heerser van de horoscoop. De sterke weegschaal energie benadrukt dat het sociale aspect -het delen- hierbij voorop staat. Dit is precies wat mij voor ogen staat met de zolder. Iedereen die deze ruimte betreedt brengt waardevolle kennis voor anderen mee. Ik zie mezelf daarom ook niet als een ‘voorganger’, maar als een facilitator van dit proces (iemand moet het doen 😉 )

Kennis doe je niet op door ernaar te reiken (dat dacht ik vroeger altijd), maar door je te openen. Alle kennis is al aanwezig en om ons heen beschikbaar. Ik hoop dat de Astrozolder een kleine rol in dit proces mag spelen voor al degenen die hiernaar op zoek zijn.