Even voorstellen

Hallo,

Leuk dat je de moeite neemt deze website ‘uit te checken’ . Mijn naam is Ben Rovers. Ik ben ‘Mr. Astrozolder’ . Met het realiseren van deze ruimte in 2014 zijn voor mij twee wensen uitgekomen: het creëren van een praktijkruimte voor mijn astrologieconsulten en het realiseren van een plek die zich leent voor kleinschalige workshops, lezingen en cursussen (op het gebied van astrologie en spiritualiteit in bredere zin).

In 1999 leek een ingrijpende levenservaring mijn leven stil te zetten. Toen een drama, nu één van de mooiste giften die ik in mijn leven heb ontvangen. Ik heb in de jaren erna veel ontdekt en geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb als volwassene opnieuw ‘leren lopen’ en ben zeer geinteresseerd geraakt in gnostiek, intuïtieve ontwikkeling en uiteenlopende symboolsystemen zoals astrologie. Ik heb herontdekt dat we het leven niet alleen kunnen kennen en begrijpen via ons verstand en onze zintuigen, maar ook via de verbeelding en de intuitie. De taal van symbolen (in o.a. astrologie, mythologie en dromen) geeft ons toegang hiertoe.

Er is een mooie uitspraak van Picasso die zegt dat de betekenis van het leven erin ligt je gave te ontdekken en dat het doel vervolgens is om die gave door te geven. Ik heb niet het idee dat ik al ben uit-ontdekt, maar de tijd is gekomen om door te geven wat het leven mij tot nu toe heeft geleerd. Dit doe ik op verschillende manieren, onder andere via astrologie. Deze eeuwenoude ‘taal’ verschaft mij een rijk arsenaal aan symboliek waarmee ik op een dieper dan rationeel niveau zaken kan bevatten en duiden, voor mezelf en voor anderen. Ik ben opgeleid in Den Bosch, Antwerpen en Canterbury (UK). In die laatste plaats heb ik bij Angela Voss en Geoffrey Cornelius een bijzondere MA in ‘Myth, Cosmology and the Sacred’ gevolgd. Me verder blijven verdiepen in astrologie en de wereld van symbolen is voor mij een routine die bijna net zo permanent is als ademhalen.