Astro-meditatiewandeling

IMG_3079IMG_3106Astro-meditatiewandeling

Een alternatieve zomerse zondagochtend: meditatief wandelen in het oude en sfeervolle vestingstadje Ravenstein en in de omliggende parken. We gaan een bewuste verbinding maken met deze prachtige en historierijke plek. Iets dat we normaal gesproken zelden doen: we registreren niet of nauwelijks wat er in de omgeving ‘is’. De herinneringen van het gebied, een dichtregel, een uitzicht, een gebouw, een paadje, een kunstwerk, bomen, een kat in het raam, mensen, alles kan ons gaan raken als we met een leeg hoofd door de ruimte lopen en in het HIER en NU zijn. Herinneringen kunnen bovenkomen, geuren, beelden, ideeën, creatieve uitingen en wat dies meer zij. Het is voor iedereen een unieke ervaring. De gefocuste aandacht maakt van iets gewoons iets heel bijzonders.

Na aankomst met koffie/thee en versnaperingen volgt een korte meditatie, toelichting en instructie. Daarna gaan we alleen of in tweetallen zoveel mogelijk in stilte door het stadje en de directe omgeving lopen (iedereen krijgt een kaartje mee, maar de kans op verdwalen is zeer gering). Dit doen we gedurende ruim een uur, waarbij iedereen de eigen ervaringen zoveel mogelijk vastlegt (bijv. in een schriftje of via foto’s).Daarna komen we weer bij elkaar (in één van de parken) en bespreken onze ervaringen. Deze gaan we ook astrologisch duiden, maar het is niet nodig om zelf astrologische kennis te hebben. Voor de astrologen is het bijzonder om te kunnen ervaren dat de symboliek van de geboortehoroscoop zich altijd manifesteert, ook bij een gewone wandeling.

De activiteit wordt georganiseerd door astrologe Lindsay Gladstone en ondergetekende, de voertaal zal echter hoofdzakelijk Nederlands zijn.

DetailsIMG_3115

  • Wanneer: zondag 19 juli van 10 uur tot circa 13 uur (aankomst vanaf 9:30 uur met koffie/thee/frisdrank en versnaperingen)
  • Waar: park naast parkeerplaats aan de Bleek in Ravenstein (vanaf station NS 15 minuten lopen)
  • Kosten: 20 euro p.p.
  • Houd rekening met weersomstandigheden,
  • Voor spullen onderweg (kaartje en schriftje) wordt gezorgd.
  • Na afloop voor de liefhebbers lunch in Ravenstein (op eigen kosten)
  • Wie wil kan op eigen gelegenheid ‘s middags nog in de omgeving wandelen (er zijn uitgezette wandelingen)

Klik hier om je aan te melden.